Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és az apró darabokra vágott dióval.
Egy másik tálban keverjük habosra az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt és az olívaolajat is (ízlés szerint étolajat is keverhetünk hozzá). Végül keverjük hozzá az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtököt is.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a sütőtökös keveréket, majd keverőkanállal, alaposan keverjük össze a tésztát. Egy 24 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a formában pár percig, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Tegyük egy keverőtálba a mascarponét, a lágy vajat, cukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük ki habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Tálalás előtt kanalazzuk a krémet a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.