Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös csokoládétorta recept

Sütőtökös csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg étcsokoládé
    • 30 dkg sütőtökpüré
    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml étolaj
    • 1 cs sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • őrölt fahéj

    Krém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 cs vaníliás cukor
    • porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 narancs reszelt héja
    • olvasztott csokoládé a torta tetejére

    Elkészítése:

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. (közben többször keverjük át)

    A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal, és egy csipet sóval keverjük össze.

    Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét, és az olajat.

    Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (ha nem szilikonos a sütőforma akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki)

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

    Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.

    Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát és csorgassuk rá a tetejére. (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején)

    Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá