Sütőtökös csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütőtökös csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • őrölt fahéj

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • olvasztott csokoládé a torta tetejére

Elkészítése:

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. (közben többször keverjük át)

A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal, és egy csipet sóval keverjük össze.

Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét, és az olajat.

Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (ha nem szilikonos a sütőforma akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.

Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát és csorgassuk rá a tetejére. (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején)

Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.