Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli almatorta recept

Sütés nélküli almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg reszelt alma
    • 400 g babapiskóta
    • 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
    • 4.5 dl víz
    • 1 ek cukor (ízlés szerint)
    • fahéj ízlés szerint
    • 1 ek citromlé (ízlés szerint)
    • 200 ml cukrászhab

    Elkészítése:

    Az almát megpucoljuk, feldaraboljuk, majd 2 dl vízben puhára főzzük. A pudingporokat elkeverjük a maradék vízben és a megfőtt almákra öntjük, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Cukrozzuk, majd fahéjjal és egy kis citromlével ízesítjük.

    Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd a még meleg krém felét ráöntjük. Erre jön egy újabb sor babapiskóta, majd a krém másik fele. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük pár órára dermedni.

    Tipp:

    A babapiskótákat egy kis likőrrel vagy rummal meg lehet locsolni,ez így érdekesebb ízt kölcsönöz a tortának.A tetejére cukrászhabot tettem,de nem szükséges, mert hab nélkül is lehet tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá