Sütés nélküli almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sütés nélküli almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt alma
  • 400 g babapiskóta
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 4.5 dl víz
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek citromlé (ízlés szerint)
  • 200 ml cukrászhab

Elkészítése:

Az almát megpucoljuk, feldaraboljuk, majd 2 dl vízben puhára főzzük. A pudingporokat elkeverjük a maradék vízben és a megfőtt almákra öntjük, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Cukrozzuk, majd fahéjjal és egy kis citromlével ízesítjük.

Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, majd a még meleg krém felét ráöntjük. Erre jön egy újabb sor babapiskóta, majd a krém másik fele. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük pár órára dermedni.

Tipp:

A babapiskótákat egy kis likőrrel vagy rummal meg lehet locsolni,ez így érdekesebb ízt kölcsönöz a tortának.A tetejére cukrászhabot tettem,de nem szükséges, mert hab nélkül is lehet tálalni.