Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült sajttorta gránátalmával recept

Sült sajttorta gránátalmával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg cukormentes omlós keksz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl tejföl
    • 2 evőkanál xilit
    • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
    • 1 gránátalma
    • 1,5 teáskanál keményítő
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    Első lépésként a kekszet összetörjük, majd olvasztott vajjal összedolgozzuk. A sütőformát alufóliával kibéleljük, hogy kilógjon az oldalán. A kekszes-vajas masszát az aljára dolgozzuk. Forró sütőben 5-6 percig, 180 fokon elősütjük. Kivesszük és félretesszük.

    A mascarponét kikeverjük a tejföllel és a xilittel, hozzáadjuk a vanília aromát, majd a tojásokat és végül a lisztet. Ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapra. A gránátalmát félbevágjuk és kézzel kifacsarjuk a levét.

    A léhez adunk egy kevés xilitet, majd a vizet és a keményítőt. Még hidegen kikeverjük, ezután forraljuk össze. Még langyosan fecskendővel a sajtos massza felszínére pöttyözzük, majd fogpiszkálóval szív formájúra húzzuk (ez nem látszik a képen, mert összesült, túl kicsik voltak a pöttyök).

    Amikor ez kész akkor közepes hőfokon a sütőbe tesszük, kb 1 órán át sütjük úgy, hogy a sütőbe egy vastagfalú tepsibe vizet teszünk alulra. Amikor már nem volt remegős a teteje, akkor elzárjuk a gázt, nyitott sütőajtónál lassan kihűtjük. Becsomagoljuk, betesszük a hűtőbe, majd másnap szeleteljük.

    A maradék gránátalmával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá