Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Charlotte torta recept

Charlotte torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta tekercs
    • lekvár a megkenéséhez / lehet 2 ízű is /

    A töltelékhez :

    • 500 gr túró
    • 2-3 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 500 ml habtejszín
    • 2 cs habfix
    • 1 cs zselatin fix
    • 1 doboz gyümölcs (ízlés szerint)

    Elkészítése:
    Sütök egy 8 tojásból készített lapos piskótatekercset . Megkenem lekvárral. Félreteszem pihenni. A habtejszínt 1 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral és a habfix-el jól felverem ,hűtőbe rakom pihentetem. A túrót 2 ek cukorral ,1 cs vaníliás cukorral ,a citrom reszelt héjával jól eldolgozom / villával összetöröm /majd a zselatinnal együtt habosra keverem. Hozzáadom a kockára vágott gyümölcsöt amit óvatosan belekeverek. Egy jénait fóliával kibélelek a piskótatekercset ujjnyi szeletekre vágom ezzel bélelem ki a jénait , beletöltöm a túrókrémet a maradék piskótatekerccsel betakarom. A jénait lefedem egy tányérral amin 4-5 óra hűtőben való tárolás után akár már szeletelhető is.Az idő elteltével a tányérra fordítom a tortát leemelem róla a jénait és tetszés szerint akár díszíthetem is a tortát .Jó étvágyat hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá