Charlotte torta recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta tekercs
- lekvár a megkenéséhez / lehet 2 ízű is /
A töltelékhez :
- 500 gr túró
- 2-3 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 500 ml habtejszín
- 2 cs habfix
- 1 cs zselatin fix
- 1 doboz gyümölcs (ízlés szerint)
Elkészítése:
Sütök egy 8 tojásból készített lapos piskótatekercset . Megkenem lekvárral. Félreteszem pihenni. A habtejszínt 1 ek cukorral és 1 cs vaníliás cukorral és a habfix-el jól felverem ,hűtőbe rakom pihentetem. A túrót 2 ek cukorral ,1 cs vaníliás cukorral ,a citrom reszelt héjával jól eldolgozom / villával összetöröm /majd a zselatinnal együtt habosra keverem. Hozzáadom a kockára vágott gyümölcsöt amit óvatosan belekeverek. Egy jénait fóliával kibélelek a piskótatekercset ujjnyi szeletekre vágom ezzel bélelem ki a jénait , beletöltöm a túrókrémet a maradék piskótatekerccsel betakarom. A jénait lefedem egy tányérral amin 4-5 óra hűtőben való tárolás után akár már szeletelhető is.Az idő elteltével a tányérra fordítom a tortát leemelem róla a jénait és tetszés szerint akár díszíthetem is a tortát .Jó étvágyat hozzá!