Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel recept

Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tortához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 bögre liszt
    • 1 bögre olaj
    • 2 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 teáskanál fahéj
    • 1 kávéskanál só
    • 10-15 dkg apróra vágott dió,vagy mogyoró vagy mandula
    • 50 dkg sárgarépa reszelve

    A bögre 2 dl-es.

    A citromkrém hozzávalói:

    • 4 dl natúr joghurt
    • 1 kis dobozos habtejszín (1-1,5 dl)
    • 1 citrom
    • 10 dkg porcukor
    • 3 ek zselatin

    Elkészítése:
    A lisztet, sót,fahéjat, sütőpoer egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaniliáscukrot egy másik tálba öntjük és keverőgéppel jól kikeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a diót és a reszelt sárgarépát. Formába öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig.) Habverővel keverjük habosra a joghurtot. Adjuk hozzá a citrom reszelt héjját és levét. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk, majd ha picit kihűlt a joghurthoz keverjük. Végül hozzákeverjük a porcukorral kemény habbá vert habtejszínt is. Hűtőbe tesszük pár órára,ha megdermedt a kettévágott tortalapba kenjük,díszítjük vele a tortát. Porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is bevonhatjuk a torta tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá