Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sárgarépatorta joghurtos citromkrémmel

Hozzávalók:
A tortához:

  • 4 egész tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál só
  • 10-15 dkg apróra vágott dió,vagy mogyoró vagy mandula
  • 50 dkg sárgarépa reszelve

A bögre 2 dl-es.

A citromkrém hozzávalói:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 kis dobozos habtejszín (1-1,5 dl)
  • 1 citrom
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek zselatin

Elkészítése:
A lisztet, sót,fahéjat, sütőpoer egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaniliáscukrot egy másik tálba öntjük és keverőgéppel jól kikeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a diót és a reszelt sárgarépát. Formába öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig.) Habverővel keverjük habosra a joghurtot. Adjuk hozzá a citrom reszelt héjját és levét. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk, majd ha picit kihűlt a joghurthoz keverjük. Végül hozzákeverjük a porcukorral kemény habbá vert habtejszínt is. Hűtőbe tesszük pár órára,ha megdermedt a kettévágott tortalapba kenjük,díszítjük vele a tortát. Porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal is bevonhatjuk a torta tetejét.