Oreo sajttorta sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 36 db Oreo keksz
- 5 evőkanál vaj
- 800 g mascarpone
- 1/3 bögre cukor (kb. 80 g)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2,5 dl meleg tej
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítése:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk. Az Oreo kekszeket szétválasztjuk, a tölteléket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A kekszeket aprítógépben morzsásra törjük, majd egy marékkal félreteszünk belőle a díszítéshez. A maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is kerüljön egy vékony perem. Az alapot hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és az Oreo töltelékkel egy kis lábasban alacsony lángon összemelegítjük, amíg teljesen egynemű krémet nem kapunk. A zselatint a meleg tejben elkeverjük, majd a mascarponés krémhez öntjük, és egy rövid ideig melegítjük, hogy kissé besűrűsödjön.
A krémet a hűtött kekszalapra öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára).
Tálalás előtt a torta tetejét megszórjuk a félretett Oreo morzsával, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tortaforma mérete: 22 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »