Oreo sajttorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 36 db Oreo keksz
  • 5 evőkanál vaj
  • 800 g mascarpone
  • 1/3 bögre cukor (kb. 80 g)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2,5 dl meleg tej
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítése:

Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk. Az Oreo kekszeket szétválasztjuk, a tölteléket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A kekszeket aprítógépben morzsásra törjük, majd egy marékkal félreteszünk belőle a díszítéshez. A maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is kerüljön egy vékony perem. Az alapot hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és az Oreo töltelékkel egy kis lábasban alacsony lángon összemelegítjük, amíg teljesen egynemű krémet nem kapunk. A zselatint a meleg tejben elkeverjük, majd a mascarponés krémhez öntjük, és egy rövid ideig melegítjük, hogy kissé besűrűsödjön.

A krémet a hűtött kekszalapra öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára).

Tálalás előtt a torta tetejét megszórjuk a félretett Oreo morzsával, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tortaforma mérete: 22 cm