Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk. Az Oreo kekszeket szétválasztjuk, a tölteléket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A kekszeket aprítógépben morzsásra törjük, majd egy marékkal félreteszünk belőle a díszítéshez. A maradékot az olvasztott vajjal összekeverjük, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is kerüljön egy vékony perem. Az alapot hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és az Oreo töltelékkel egy kis lábasban alacsony lángon összemelegítjük, amíg teljesen egynemű krémet nem kapunk. A zselatint a meleg tejben elkeverjük, majd a mascarponés krémhez öntjük, és egy rövid ideig melegítjük, hogy kissé besűrűsödjön.
A krémet a hűtött kekszalapra öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára).
Tálalás előtt a torta tetejét megszórjuk a félretett Oreo morzsával, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tortaforma mérete: 22 cm