Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtroló torta recept

Sajtroló torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg leveles tészta
    • 5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 25 dkg reszelt sajt (ementálit használtam)
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg sajtkrém
    • bors
    • parmezán
    • reszelt sajt, sajt (nálam cheddar sajt) a díszítéshez

    Elkészítése:

    A leveles tésztát 4 egyforma részre vágjuk. 3 db-ot egyenként kinyújtunk, egy 20 cm-es tortaformát rárakunk, és körbevágjuk. Villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

    A maradék tésztát 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 2 centis csíkokra vágjuk. Sajtroló formákra tekerjük, és szintén aranybarnára sütjük.

    A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor felforrt, beleszórjuk a reszelt sajtot, a parmezánt, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és kihűtjük.

    Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtkrémet is. Először betöltjük a rolókat, majd félbevágjuk őket.

    A maradék krémmel megtöltjük a 3 lapot, és az oldalára felállítjuk a sajtrolókat. Reszelt sajttal, sajtkrémmel tovább díszítjük.

    2-3 órára hűtőbe rakjuk

    A sajtroló torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 312 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá