Sajtroló torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtroló torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg reszelt sajt (ementálit használtam)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg sajtkrém
  • bors
  • parmezán
  • reszelt sajt, sajt (nálam cheddar sajt) a díszítéshez

Elkészítése:

A leveles tésztát 4 egyforma részre vágjuk. 3 db-ot egyenként kinyújtunk, egy 20 cm-es tortaformát rárakunk, és körbevágjuk. Villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

A maradék tésztát 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és 2 centis csíkokra vágjuk. Sajtroló formákra tekerjük, és szintén aranybarnára sütjük.

A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor felforrt, beleszórjuk a reszelt sajtot, a parmezánt, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és kihűtjük.

Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtkrémet is. Először betöltjük a rolókat, majd félbevágjuk őket.

A maradék krémmel megtöltjük a 3 lapot, és az oldalára felállítjuk a sajtrolókat. Reszelt sajttal, sajtkrémmel tovább díszítjük.

2-3 órára hűtőbe rakjuk