Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos krumplitorta almával recept

Sajtos krumplitorta almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kelt tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 tasak szárított élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 3,5 dkg olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 40 dkg nyersen lereszelt burgonya
    • 25 dkg reszelt alma
    • 1 közepes vöröshagyma felkarikázva
    • őrölt bors
    • őrölt szerecsendió

    Az öntethez:

    • 20 dkg durvára reszelt sajt
    • 200 ml főzőtejszín
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egész kömény

    Továbbá:

    • 20 cm -es forma vajjal kikenve, liszttel megszórva

    Elkészítése:

    Az élesztőt a liszttel elkeverjük. A tejet az olvasztottal vajjal langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával együtt és sima tésztává dolgozzuk ki.

    Letakarva 30 percig kelesztjük.

    Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A vajjal kikent formát liszttel meghintjük és a megkelt tésztát bele helyezzük úgy, hogy a szélén kb 3 cm-es peremet húzunk.

    A tölteléket bele öntjük, elsimítjuk és hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra kapcsoljuk be. 30 percet sütjük, majd kivesszük.

    Az öntet hozzávalóit elkeverjük és a krumplira öntjük, majd szépen eloszlatjuk a tortán. További bő 50 percet sütjük, ellenőrizve, hogy a krumpli átsült-e?

    Közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.

    Ezt a remek receptet a 2008-as kiadású extra finomságok című újságban találtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá