Hozzávalók:
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
Továbbá:
Elkészítése:
Az élesztőt a liszttel elkeverjük. A tejet az olvasztottal vajjal langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával együtt és sima tésztává dolgozzuk ki.
Letakarva 30 percig kelesztjük.
Addig a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A vajjal kikent formát liszttel meghintjük és a megkelt tésztát bele helyezzük úgy, hogy a szélén kb 3 cm-es peremet húzunk.
A tölteléket bele öntjük, elsimítjuk és hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra kapcsoljuk be. 30 percet sütjük, majd kivesszük.
Az öntet hozzávalóit elkeverjük és a krumplira öntjük, majd szépen eloszlatjuk a tortán. További bő 50 percet sütjük, ellenőrizve, hogy a krumpli átsült-e?
Közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
Ezt a remek receptet a 2008-as kiadású extra finomságok című újságban találtam.