Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher torta recept

Sacher torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 15 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 deka 65-70 % étcsokoládé, amit felolvasztunk
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg kistájcukor
    • 20 dkg liszt

    Bevonáshoz:

    • fél dl víz
    • 10 dkg porcukor
    • 5 ml ecet
    • 15 dkg 65-70 % csokoládé

    Tetejére:

    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg fehér csokoládé

    Töltelékhez:

    • 25 dkg forró baracklekvár

    Elkészítése:

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük, utána hozzáadjuk a lisztet is. Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A bevonóhoz a vizet és a cukrot összekeverjük, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük, majd a margarint is hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a csoki és a margarin is.

    A kisült lapot ketté vágjuk és forró lekvárral megkenem. Kívülről is megkenem egy kicsit lekvárral és ráöntöm a csoki mázat. Amikor megdermedt az étcsokis máz a felolvasztott fehér csoki, margarin keverékével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá