Sacher torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 15 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 deka 65-70 % étcsokoládé, amit felolvasztunk
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg kistájcukor
- 20 dkg liszt
Bevonáshoz:
- fél dl víz
- 10 dkg porcukor
- 5 ml ecet
- 15 dkg 65-70 % csokoládé
Tetejére:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg fehér csokoládé
Töltelékhez:
- 25 dkg forró baracklekvár
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük, utána hozzáadjuk a lisztet is. Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A bevonóhoz a vizet és a cukrot összekeverjük, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük, majd a margarint is hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a csoki és a margarin is.
A kisült lapot ketté vágjuk és forró lekvárral megkenem. Kívülről is megkenem egy kicsit lekvárral és ráöntöm a csoki mázat. Amikor megdermedt az étcsokis máz a felolvasztott fehér csoki, margarin keverékével díszítjük.