Sacher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 8 tojás sárgája
  • 15 deka 65-70 % étcsokoládé, amit felolvasztunk
  • 8 tojás fehérje
  • 10 dkg kistájcukor
  • 20 dkg liszt

Bevonáshoz:

  • fél dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 ml ecet
  • 15 dkg 65-70 % csokoládé

Tetejére:

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg fehér csokoládé

Töltelékhez:

  • 25 dkg forró baracklekvár

Elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük, utána hozzáadjuk a lisztet is. Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A bevonóhoz a vizet és a cukrot összekeverjük, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről és a csokit belekeverjük, majd a margarint is hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a csoki és a margarin is.

A kisült lapot ketté vágjuk és forró lekvárral megkenem. Kívülről is megkenem egy kicsit lekvárral és ráöntöm a csoki mázat. Amikor megdermedt az étcsokis máz a felolvasztott fehér csoki, margarin keverékével díszítjük.