Rumos-meggyes csokoládétorta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
A piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál étolaj
A krémhez:
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3 dl meggylé
- ízlés szerint cukor
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- ízlés szerint rumaroma
- 1 üveg meggybefőtt
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- olaj
A díszítéshez:
- csokoládé díszek
- meggyszemek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, az étolajat, majd a liszttel elkevert sütőport, végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.
Sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingot csomómentesre keverjük 3 dl meggylével, ízlés szerinti cukorral és a szokott módon megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixáló hozzáadásával.
Amikor kihűlt a puding belekeverjük a rumaromát és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
A többi krémmel megtöltjük a tortalapokat és meggyel megszórjuk. Az oldalát is megkenjük a krémmel.
A tetejére megolvasztjuk a csokoládét az olajjal együtt és egyenletesen rákenjük.
Amikor megdermedt a csoki, akkor a félretett krémmel, meggyszemekkel és csokoládé díszekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »