Rumos-kakaós sütőtöktorta recept
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg barnacukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg sütőtökpüré
- 3 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
- 50 ml rum
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.
A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









