Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-kakaós sütőtöktorta recept

Rumos-kakaós sütőtöktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg barnacukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg sütőtökpüré
    • 3 ek kakaópor
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 50 ml rum
    • 22 dkg finomliszt
    • 1 tk őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • kakaópor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

    A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.

    A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.

    A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá