Rumos-kakaós sütőtöktorta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg barnacukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg sütőtökpüré
- 3 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
- 50 ml rum
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.
A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »