Rumos-kakaós sütőtöktorta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg barnacukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg sütőtökpüré
- 3 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
- 50 ml rum
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.
A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »