Rumos-kakaós sütőtöktorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg barnacukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg sütőtökpüré
- 3 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
- 50 ml rum
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.
A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.