Rumos-kakaós sütőtöktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 3 ek kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 50 ml rum
  • 22 dkg finomliszt
  • 1 tk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 3 dl tej
  • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, a rumot, a tökpürét és a kakaós, sütőporos lisztet.

A masszát a formába simítjuk és kb 35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. A krémsajtot a porcukorral habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot.

A krémet habzsákba töltjük és a tetszés szerint a tészta tetejére nyomjuk. Kakaóporral megszórva, felszeletelve tálaljuk.