Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg cukor
    • 1 dl olaj
    • 1 dl meleg víz
    • 2 dkg kakaópor
    • 27 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • pici szódabikarbóna

    Krém:

    • 4 dl habtejszín + 2 dl a csokis krém tetejére
    • 3 tk habfixáló
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg porcukor

    Csokoládé bevonat:

    • 1 tortabevonó (10 dkg)
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése: A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
    A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.

    A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

    Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl habtejszínt.
    A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
    A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.

    2 dl habtejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
    Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá