Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rigó Jancsi

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 2 dkg kakaópor
  • 27 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • pici szódabikarbóna

Krém:

  • 4 dl habtejszín + 2 dl a csokis krém tetejére
  • 3 tk habfixáló
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg porcukor

Csokoládé bevonat:

  • 1 tortabevonó (10 dkg)
  • 2-3 ek olaj

Elkészítése: A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport, a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.

A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl habtejszínt.
A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket a csokoládékrémmel egyenletes vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük.
A tortabevonót az olajjal megolvasztjuk (gőz fölött), és a másik piskótalap tetejére simítjuk. Kis megkötés után vizes késsel kockára bevagdossuk a csokis lapot.

2 dl habtejszínt a maradék 1 tk fixálóval felverjük, és a hűtőből elővett csokis krém tetejére simítjuk. Majd a kockára vágott lapokat szépen rápakoljuk.
Hűtőbe tesszük, és mire ideérnek a vendégek, addigra tálalható lesz! Jó étvágyat!