Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-szedres fehér csokis torta recept

Ribizlis-szedres fehér csokis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók
    18-20 cm átmérőjű formához:

    A tésztához:

    • 10 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor

    A krémhez:

    • 3,5 dl tej
    • 5 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg fehér csokoládé

    Díszítéshez:

    • 10-10 dkg ribizli és szeder
    • 15 dkg szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, amikor már kemény, a cukor felével verjük még 1-2 percig, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, végül az átszitált lisztet.

    A tortakarikát kikenjük, kilisztezzük és a tészta masszát belesimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.

    A krémhez a lisztet, a tojás sárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni.

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémet belekeverjük. A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk ribizlit és szedret szórunk.

    A 3 lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Néhány szem gyümölccsel a tetejét díszítjük, az oldalára szeletelt mandulát simítunk.

    Tipp:

    A gyümölcs lehet fagyasztott is.
    A krémmel könnyebb dolgozni, ha előtte egy kis időre a hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá