Hozzávalók
18-20 cm átmérőjű formához:
A tésztához:
A krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, amikor már kemény, a cukor felével verjük még 1-2 percig, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, végül az átszitált lisztet.
A tortakarikát kikenjük, kilisztezzük és a tészta masszát belesimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.
A krémhez a lisztet, a tojás sárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémet belekeverjük. A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk ribizlit és szedret szórunk.
A 3 lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Néhány szem gyümölccsel a tetejét díszítjük, az oldalára szeletelt mandulát simítunk.
A gyümölcs lehet fagyasztott is.
A krémmel könnyebb dolgozni, ha előtte egy kis időre a hűtőbe tesszük.