Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg reszelt sárgarépa
    • 1 citrom
    • 16 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • csipet őrölt szegfűszeg
    • fél doboz mascarpone vagy más krémsajt (12,5 dkg)
    • 1 dl habtejszín
    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a répás masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük óvatosan a masszába.

    Egy kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A krémsajtot kikeverjük a felvert tejszínnel, ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot. Rákenjük a torta tetejére, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá