Répatorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt sárgarépa
- 1 citrom
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- csipet őrölt szegfűszeg
- fél doboz mascarpone vagy más krémsajt (12,5 dkg)
- 1 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a répás masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük óvatosan a masszába.
Egy kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémsajtot kikeverjük a felvert tejszínnel, ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot. Rákenjük a torta tetejére, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.