Répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • fél doboz mascarpone vagy más krémsajt (12,5 dkg)
  • 1 dl habtejszín
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a répás masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük óvatosan a masszába.

Egy kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémsajtot kikeverjük a felvert tejszínnel, ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot. Rákenjük a torta tetejére, majd szeletekre vágva tálaljuk.