Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta recept

Répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g liszt
    • 200 g porcukor
    • 10 dkg dió
    • 175 ml olaj
    • 2 répa reszelve
    • fél csomag sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • gyömbér
    • fahéj

    Mázhoz:

    • porcukor
    • citromlé
    • de készíthető még cukor, citromlé és krémsajt mázzal is

    Elkészítése:

    Elkészíteni nagyon egyszerű. Előbb a “nedves” hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adjuk a cukrot, sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fűszerek.

    Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tűpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.

    A kihűlt tésztán elsimítjuk a citromlé, cukor keverékét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá