Répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 200 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 10 dkg dió
  • 175 ml olaj
  • 2 répa reszelve
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • gyömbér
  • fahéj

Mázhoz:

  • porcukor
  • citromlé
  • de készíthető még cukor, citromlé és krémsajt mázzal is

Elkészítése:

Elkészíteni nagyon egyszerű. Előbb a “nedves” hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adjuk a cukrot, sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fűszerek.

Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben kb 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tűpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.

A kihűlt tésztán elsimítjuk a citromlé, cukor keverékét.