Répa torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg barnacuko
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl olaj
- fél citrom leve
- fél narancs leve
- 20 dkg reszelt répa
- 15 dkg durvára vágott dió
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése: A sütőt előmelegítem 150 fokra. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, bele a lisztet(ebben már el van keverve a sütőpor és a szódabikarbóna), majd folyamatosan adagolni a többi hozzávalót, végén a tojások keményre vert habja. Tortaformába ötnöm és 1 óra 20 percig sütöm.
A krém elkészítése:
A margarint a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a mascarponét.
Ha kihűlt a torta, két felé vágom és belekenem a krém 1/3-át, tetejére a maradékot. Tortadekorral díszítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.