Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répa formájú répatorta recept

Répa formájú répatorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl tej (nálam joghurt volt helyette)
    • 1 dl olaj
    • 20 dkg sárgarépa lereszelve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • kb 10 dkg durvára vágott pirított dió

    A mázhoz:

    • fél citrom leve
    • 5-8 dkg porcukor
    • pár csepp piros és sárga ételfesték (narancssárga)

    Zöldhöz:

    • ha nagyon menő lennék, akkor kandírozott limehéj lenne, így csak zöld gumicukor :)

    Elkészítése:
    A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kis cukrot adunk hozzá és állni hagyjuk. Ha sok levet eresztene, akkor kicsit kinyomkodjuk. A tojásoknak a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákat összekeverjük a tejjel, olajjal és citromhéjjal.
    Ezt apránkánt az összekevert száraz hozzávalókhoz (liszt, cukor, só, sütőpor) adjuk. Ehhez jön a répa és a dió, majd óvatosan a tojásfehérje. 180 °C-ra előmegegített sütőben sütőpapíros formában (ez a mennyiség kb 27 cm-es formához elég) 20 percig sütjük, majd 165 °C-on még további 10-15 percig (tűpróba!). A mázhoz hidegen összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy jó sűrű legyen a massza.
    Ha kihűlt a sütemény, hosszú szárú háromszögeket vágunk belőle, meglocsoljuk a mázzal. Ha a máz enyhén dermed, akkor késsel vonalkákat húzunk rá, hogy olyan “répás” legyen. A gumicukrot (én ezt a lapos, hengerbe csavartat használtam) felvágjuk úgy, hogy rövid levélkéi legyenek egyik oldalon, a másik oldala viszont hosszabban egyben maradjon és ezt e részét beletűzzük a sütibe.
    www.konyhalal.blogspot.com

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá