Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Régimódi diótorta recept

Régimódi diótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kész piskóta lap (vagy saját készítésű piskóta)
    • 25 dkg puha margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • pár csepp rumaroma

    Elkészítése:

    Nagymamám nagyon sokszor készítette így a diótortát. Hogy sütni se kelljen, kész piskóta lapot használjunk.

    Vágjuk háromfelé, kenjük a lapokra az előre bekevert krémet.

    A margarint a porcukorral keverjünk kitartóan habosra, segíthetünk kézi mixerrel is. A darált diót, pár csepp rumaromát dolgozzunk bele. A megkent tortalapokat egymásra helyezve kívül is bevonjuk a krémmel egy tortalapát segítségével.

    A díszítés lehet fél dió, vagy marcipángolyó, esetleg csoki drazsé.

    Tipp:

    Ugyanilyen módon más ízesítéssel is variálhatunk, pl.: kakaósat-1 evőkanál kakaó, citromosat-1 citrom szűrt leve, és reszelt héja, mandulásat-20 dkg darált mandula, kávésat -1 evőkanál instant kávépor stb. A díszítés teszi egyedivé, alkalomhoz illővé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek