Régimódi diótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kész piskóta lap (vagy saját készítésű piskóta)
  • 25 dkg puha margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • pár csepp rumaroma

Elkészítése:

Nagymamám nagyon sokszor készítette így a diótortát. Hogy sütni se kelljen, kész piskóta lapot használjunk.

Vágjuk háromfelé, kenjük a lapokra az előre bekevert krémet.

A margarint a porcukorral keverjünk kitartóan habosra, segíthetünk kézi mixerrel is. A darált diót, pár csepp rumaromát dolgozzunk bele. A megkent tortalapokat egymásra helyezve kívül is bevonjuk a krémmel egy tortalapát segítségével.

A díszítés lehet fél dió, vagy marcipángolyó, esetleg csoki drazsé.

Tipp:

Ugyanilyen módon más ízesítéssel is variálhatunk, pl.: kakaósat-1 evőkanál kakaó, citromosat-1 citrom szűrt leve, és reszelt héja, mandulásat-20 dkg darált mandula, kávésat -1 evőkanál instant kávépor stb. A díszítés teszi egyedivé, alkalomhoz illővé.