Hozzávalók:
Elkészítése:
Nagymamám nagyon sokszor készítette így a diótortát. Hogy sütni se kelljen, kész piskóta lapot használjunk.
Vágjuk háromfelé, kenjük a lapokra az előre bekevert krémet.
A margarint a porcukorral keverjünk kitartóan habosra, segíthetünk kézi mixerrel is. A darált diót, pár csepp rumaromát dolgozzunk bele. A megkent tortalapokat egymásra helyezve kívül is bevonjuk a krémmel egy tortalapát segítségével.
A díszítés lehet fél dió, vagy marcipángolyó, esetleg csoki drazsé.
Ugyanilyen módon más ízesítéssel is variálhatunk, pl.: kakaósat-1 evőkanál kakaó, citromosat-1 citrom szűrt leve, és reszelt héja, mandulásat-20 dkg darált mandula, kávésat -1 evőkanál instant kávépor stb. A díszítés teszi egyedivé, alkalomhoz illővé.