Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Régimódi csokitorta recept

Régimódi csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teás kanál sütőpor
    • fél teás kanál szódabikarbóna
    • 1,5 dl tejföl
    • 18 dkg puha vaj
    • 4 kanál holland kakaópor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 1 tábla 75% os ét csokoládé vagy 20 dkg sima ét csoki
    • 7 dkg vaj
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 kanál vanília aroma
    • 2 dl tejföl
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • Marcipán virágok a díszítéshez

     Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd 2 egyforma méretű, margarinnal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük. Két vékony tésztalapunk lesz, amiket külön kell megsütni. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül.  Amíg sül, elkészítjük a krémet.

    A csokit vízgőz felet olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Robotgépbe tesszük, összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ha kihűlt a tészta megtöltjük a krém felével, a másik felét az oldalára és a tetejére kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipán virággal díszítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá