Régimódi csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teás kanál sütőpor
  • fél teás kanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 18 dkg puha vaj
  • 4 kanál holland kakaópor
  • 2 egész tojás

A krémhez:

  • 1 tábla 75% os ét csokoládé vagy 20 dkg sima ét csoki
  • 7 dkg vaj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kanál vanília aroma
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • Marcipán virágok a díszítéshez

 Elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük, majd 2 egyforma méretű, margarinnal kikent, morzsával megszórt tortaformába öntjük. Két vékony tésztalapunk lesz, amiket külön kell megsütni. 180 fokon 20-25 perc alatt megsül.  Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A csokit vízgőz felet olajjal és vajjal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát. Robotgépbe tesszük, összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a porcukrot és habosra keverjük. Ha kihűlt a tészta megtöltjük a krém felével, a másik felét az oldalára és a tetejére kenjük. Fehércsoki forgáccsal és marcipán virággal díszítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.