Puncstorta csokigolyókkal recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál víz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- zsír és liszt a tortaforma kikenéséhez
Krém:
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g margarin
- 2 evőkanál kávékrémpor
- 0,5 evőkanál vérnarancsa aroma
Díszítés:
- 1 csomag csokigolyó (belül ostya kívül csokimáz)
- 1 csomag rózsaszín és zöld cukorvirág
- 0,5 dl víz
- fogvájó
- tortapapír
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit 10 perc alatt robotgéppel összekeverjük, vagy kézi habverővel 20 perc alatt. A tojásfehérjével kezdjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, aztán a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát és a vizet.
Kizsírozzuk vékonyan a tortaformámat és kilisztezzük, belesimítjuk a piskótatésztát és előmelegített sütőben 40 percig sütjük közepes lángon, majd ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez először felforraljuk a tejet. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd lassú tűzön hozzákeverjük a cukros pudingport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kávékrémport. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd robotgéppel 2-3 perc alatt kihabosírjuk.
A piskótát két lapba vágjuk, majd az alsó lapot egy tálcára tesszük, amelyen be lehet majd a hűtőbe tenni.
A piskóta alsó részét megkenjük a puncs krémmel és eloszlatjuk rajta a csokigolyók egyik felét olyan körökben vagy formákban, mint ahogy a torta kinéz. Ráhelyezzük a tetejére a másik lapot, bekenjük az egész tortát vékonyan a maradék krémmel.
A tetejét díszítjük a csokigolyó másik felével, a szélét körbe és a színes virágokkal díszítjük ízlés szerint.
Tipp:
Én évfordulóra készítettem a tortát, a csokigolyóval számot is lehet formázni, illetve a virágokkal más díszeket is lehet készíteni. Csak tálalás előtt helyezzük rá a díszeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »