Puncstorta csokigolyókkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • zsír és liszt a tortaforma kikenéséhez

Krém:

  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g margarin
  • 2 evőkanál kávékrémpor
  • 0,5 evőkanál vérnarancsa aroma

Díszítés:

  • 1 csomag csokigolyó (belül ostya kívül csokimáz)
  • 1 csomag rózsaszín és zöld cukorvirág
  • 0,5 dl víz
  • fogvájó
  • tortapapír

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit 10 perc alatt robotgéppel összekeverjük, vagy kézi habverővel 20 perc alatt. A tojásfehérjével kezdjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, aztán a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát és a vizet.

Kizsírozzuk vékonyan a tortaformámat és kilisztezzük, belesimítjuk a piskótatésztát és előmelegített sütőben 40 percig sütjük közepes lángon, majd ha megsült, hagyjuk kihűlni.

A krémhez először felforraljuk a tejet. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd lassú tűzön hozzákeverjük a cukros pudingport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kávékrémport. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd robotgéppel 2-3 perc alatt kihabosírjuk.

A piskótát két lapba vágjuk, majd az alsó lapot egy tálcára tesszük, amelyen be lehet majd a hűtőbe tenni.

A piskóta alsó részét megkenjük a puncs krémmel és eloszlatjuk rajta a csokigolyók egyik felét olyan körökben vagy formákban, mint ahogy a torta kinéz. Ráhelyezzük a tetejére a másik lapot, bekenjük az egész tortát vékonyan a maradék krémmel.

A tetejét díszítjük a csokigolyó másik felével, a szélét körbe és a színes virágokkal díszítjük ízlés szerint.

Tipp:

Én évfordulóra készítettem a tortát, a csokigolyóval számot is lehet formázni, illetve a virágokkal más díszeket is lehet készíteni. Csak tálalás előtt helyezzük rá a díszeket.