Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit 10 perc alatt robotgéppel összekeverjük, vagy kézi habverővel 20 perc alatt. A tojásfehérjével kezdjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, aztán a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát és a vizet.
Kizsírozzuk vékonyan a tortaformámat és kilisztezzük, belesimítjuk a piskótatésztát és előmelegített sütőben 40 percig sütjük közepes lángon, majd ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez először felforraljuk a tejet. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd lassú tűzön hozzákeverjük a cukros pudingport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kávékrémport. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a margarint és az aromát, majd robotgéppel 2-3 perc alatt kihabosírjuk.
A piskótát két lapba vágjuk, majd az alsó lapot egy tálcára tesszük, amelyen be lehet majd a hűtőbe tenni.
A piskóta alsó részét megkenjük a puncs krémmel és eloszlatjuk rajta a csokigolyók egyik felét olyan körökben vagy formákban, mint ahogy a torta kinéz. Ráhelyezzük a tetejére a másik lapot, bekenjük az egész tortát vékonyan a maradék krémmel.
A tetejét díszítjük a csokigolyó másik felével, a szélét körbe és a színes virágokkal díszítjük ízlés szerint.
Én évfordulóra készítettem a tortát, a csokigolyóval számot is lehet formázni, illetve a virágokkal más díszeket is lehet készíteni. Csak tálalás előtt helyezzük rá a díszeket.