Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos torta recept

Pudingos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 11 dkg kristálycukor
    • 2 csomag kakaós pudingpor

    Sárga piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 11 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Vaníliás töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 7,5 dl tej

    Kókuszos töltelékhez:

    • 3 csomag kókuszos pudingpor
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 7,5 dl tej

    Tetejére:

    • kakaópor díszítésként

    Elkészítése:
    A piskóta lapok elkészítéséhez a sütőt előmelegítem 175 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverem a tojássárgáját és 2 csomag vaníliás pudingport. A masszát beleöntöm a tepsibe, és néhány perc alatt megsütöm.

    Közben, amíg sül, elkészítem a másik piskóta lapot is. Hagyom mindkettőt kihűlni, utána körülbelül 3 x 3 cm-es kockákra vágom mindkettőt külön – külön. A pudingok elkészítéséhez a pudingporba belekeverem a kristálycukrot, majd a tejet, apránként adagolva, hogy nehogy csomós legyen.

    A kakaós piskótával kibélelek egy kerek tortaformát, még forrón ráöntöm a pudingot, ezután erre a sárga piskótát, egy kicsit belenyomkodom a pudingba. Erre öntöm a fentiek alapján elkészített kókuszos pudingot is. Hűtőbe teszem, hogy jól megdermedjen a puding. A tetejére illesztem a szóróformát, majd kakaóporral megszórom. Ízlés szerinti pudingporral készíthetjük magát a piskótát és a tölteléket is.

    Sztori: A lányom kedvence a maci, ezért a macis szóróformát használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá