Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
Sárga piskótához:
Vaníliás töltelékhez:
Kókuszos töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A piskóta lapok elkészítéséhez a sütőt előmelegítem 175 fokra, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verem apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverem a tojássárgáját és 2 csomag vaníliás pudingport. A masszát beleöntöm a tepsibe, és néhány perc alatt megsütöm.
Közben, amíg sül, elkészítem a másik piskóta lapot is. Hagyom mindkettőt kihűlni, utána körülbelül 3 x 3 cm-es kockákra vágom mindkettőt külön – külön. A pudingok elkészítéséhez a pudingporba belekeverem a kristálycukrot, majd a tejet, apránként adagolva, hogy nehogy csomós legyen.
A kakaós piskótával kibélelek egy kerek tortaformát, még forrón ráöntöm a pudingot, ezután erre a sárga piskótát, egy kicsit belenyomkodom a pudingba. Erre öntöm a fentiek alapján elkészített kókuszos pudingot is. Hűtőbe teszem, hogy jól megdermedjen a puding. A tetejére illesztem a szóróformát, majd kakaóporral megszórom. Ízlés szerinti pudingporral készíthetjük magát a piskótát és a tölteléket is.
Sztori: A lányom kedvence a maci, ezért a macis szóróformát használtam.