Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillangó torta recept

Pillangó torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 50 dkg vaj
    • 50 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 tábla étcsoki
    • 2 evőkanál tej

    Díszítés:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tábla fehér csoki
    • krémből 20 dkg

    Elkészítése:

    A piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot. 24 cm-es formában sütjük, közepes hőfokon, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

    A krémhez a vajat már korábban vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kakóport. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és ezt is hozzáadjuk a krémhez.

    A díszítéshez a vajat elverjük a porcukorral. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajas krémhez. Ez a fehér díszítés, a barnát a csokis krémből használtam.

    Tipp:

    A piskótát kikeverés után három részre osztom és úgy sütöm meg külön. Sokkal szebb és egyforma piskóta tésztát kapunk. A pillangó formát a tetejére a harmadik lapból vágtam, de előtte készítettem egy sablont hozzá.

    A pillangó torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 483 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 46 g
    Zsír: 31 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá