Pillangó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 50 dkg vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 tábla étcsoki
  • 2 evőkanál tej

Díszítés:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tábla fehér csoki
  • krémből 20 dkg

Elkészítése:

A piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot. 24 cm-es formában sütjük, közepes hőfokon, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez a vajat már korábban vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kakóport. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és ezt is hozzáadjuk a krémhez.

A díszítéshez a vajat elverjük a porcukorral. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajas krémhez. Ez a fehér díszítés, a barnát a csokis krémből használtam.

Tipp:

A piskótát kikeverés után három részre osztom és úgy sütöm meg külön. Sokkal szebb és egyforma piskóta tésztát kapunk. A pillangó formát a tetejére a harmadik lapból vágtam, de előtte készítettem egy sablont hozzá.