Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot. 24 cm-es formában sütjük, közepes hőfokon, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a vajat már korábban vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen. A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kakóport. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és ezt is hozzáadjuk a krémhez.
A díszítéshez a vajat elverjük a porcukorral. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajas krémhez. Ez a fehér díszítés, a barnát a csokis krémből használtam.
A piskótát kikeverés után három részre osztom és úgy sütöm meg külön. Sokkal szebb és egyforma piskóta tésztát kapunk. A pillangó formát a tetejére a harmadik lapból vágtam, de előtte készítettem egy sablont hozzá.