Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pergeltdiós csokitorta recept

Pergeltdiós csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tortalaphoz (21 cm átmérőjű kerek sütőformához):

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 25 dkg liszt
    • 10 evőkanál forróvíz
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 2 csomag csokoládés pudingpor
    • 7 dl tej
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál csokikrém (én Nutella-t használtam)
    • 10 dkg feketecsokoládé

    Továbbá:

    • 30 dkg meggy
    • 2 dl meggylé
    • 20 dkg apróra vagdalt dióbél
    • csokigolyók a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tortalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk miközben rendre öntjük hozzá a 10 evőkanál forróvizet. Miután habos lett beleszórjuk a kakaóval elkevert lisztet, jöhet a sütőpor es 180 fokon kb. 40 percig sütjük a 21 cm átmérőjű kerek sütőformában.

    A krémhez odatesszük a tejet a cukorral forrni, mjad ha felfőtt beletesszük a pudingot és a feketecsokit. Miután hagytuk teljesen kihülni mixerkeverővel hozzáadjuk a margarint és a csokikrémet.

    A piskotát három3 egyenlő részre vágjuk melyeket megnedvesítünk a meggylével és minden réteget megkenünk csokikrémmel, ráhelyezzük sűrűn a meggyszemeket, majd ezeket újra bevonjuk a krémmel. Végül a tortát teljesen bevonjuk a megmaradt csokikrémmel, pergeltdiót szórunk a tetejére és az oldalára, csokigolyókkal diszítjük.

    Jó étvágyat! Isteni finom!

    Tipp:

    Több csokikrémmel is lehet készíteni, jobban kiérződik az íze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá