Pergeltdiós csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tortalaphoz (21 cm átmérőjű kerek sütőformához):

  • 5 egész tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 10 evőkanál forróvíz
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál csokikrém (én Nutella-t használtam)
  • 10 dkg feketecsokoládé

Továbbá:

  • 30 dkg meggy
  • 2 dl meggylé
  • 20 dkg apróra vagdalt dióbél
  • csokigolyók a díszítéshez

Elkészítése:

A tortalaphoz a tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk miközben rendre öntjük hozzá a 10 evőkanál forróvizet. Miután habos lett beleszórjuk a kakaóval elkevert lisztet, jöhet a sütőpor es 180 fokon kb. 40 percig sütjük a 21 cm átmérőjű kerek sütőformában.

A krémhez odatesszük a tejet a cukorral forrni, mjad ha felfőtt beletesszük a pudingot és a feketecsokit. Miután hagytuk teljesen kihülni mixerkeverővel hozzáadjuk a margarint és a csokikrémet.

A piskotát három3 egyenlő részre vágjuk melyeket megnedvesítünk a meggylével és minden réteget megkenünk csokikrémmel, ráhelyezzük sűrűn a meggyszemeket, majd ezeket újra bevonjuk a krémmel. Végül a tortát teljesen bevonjuk a megmaradt csokikrémmel, pergeltdiót szórunk a tetejére és az oldalára, csokigolyókkal diszítjük.

Jó étvágyat! Isteni finom!

Tipp:

Több csokikrémmel is lehet készíteni, jobban kiérződik az íze.