Paleo málnás túró torta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
- negyed teáskanál szódabikarbóna
A túrós réteghez:
- 30 dkg totu
- 5-8 dkg eritritol
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 3 lapzselatin (vagy fél dkg por)
- 1,5 dl víz
A málnás réteghez:
- 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
- fél dl víz
Elkészítése:
A tésztához a tojást habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk.
18 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit bevizezzük a kezünket, mert úgy nem tud a massza hozzátapadni.
150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A totut krémesre keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd miután magduzzadt folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, akkor a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük (ha kicsit hepehupás lett a tésztánk előtte fordítsuk meg!)
30 percre a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A málnás réteghez a zselatint szintén beáztatjuk a vízbe, majd, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, végül a (fagyasztott esetén kiolvasztott) málnával összeturmixoljuk és a krémes töltelékre öntjük. Ha valakit zavarnak a magok, akkor mielőtt a zselatint hozzáadná passzírozza át szitán.
Újabb 30 pecig hagyjuk hűtőben dermedni, mielőtt szeletelnénk. Dermedés után már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »