Paleo málnás túró torta recept

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
- negyed teáskanál szódabikarbóna
A túrós réteghez:
- 30 dkg totu
- 5-8 dkg eritritol
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 3 lapzselatin (vagy fél dkg por)
- 1,5 dl víz
A málnás réteghez:
- 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
- fél dl víz
Elkészítése:
A tésztához a tojást habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk.
18 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit bevizezzük a kezünket, mert úgy nem tud a massza hozzátapadni.
150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A totut krémesre keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd miután magduzzadt folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, akkor a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük (ha kicsit hepehupás lett a tésztánk előtte fordítsuk meg!)
30 percre a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A málnás réteghez a zselatint szintén beáztatjuk a vízbe, majd, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, végül a (fagyasztott esetén kiolvasztott) málnával összeturmixoljuk és a krémes töltelékre öntjük. Ha valakit zavarnak a magok, akkor mielőtt a zselatint hozzáadná passzírozza át szitán.
Újabb 30 pecig hagyjuk hűtőben dermedni, mielőtt szeletelnénk. Dermedés után már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »