Paleo málnás túró torta recept
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
- negyed teáskanál szódabikarbóna
A túrós réteghez:
- 30 dkg totu
- 5-8 dkg eritritol
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 3 lapzselatin (vagy fél dkg por)
- 1,5 dl víz
A málnás réteghez:
- 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
- fél dl víz
Elkészítése:
A tésztához a tojást habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk.
18 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit bevizezzük a kezünket, mert úgy nem tud a massza hozzátapadni.
150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A totut krémesre keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd miután magduzzadt folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, akkor a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük (ha kicsit hepehupás lett a tésztánk előtte fordítsuk meg!)
30 percre a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A málnás réteghez a zselatint szintén beáztatjuk a vízbe, majd, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, végül a (fagyasztott esetén kiolvasztott) málnával összeturmixoljuk és a krémes töltelékre öntjük. Ha valakit zavarnak a magok, akkor mielőtt a zselatint hozzáadná passzírozza át szitán.
Újabb 30 pecig hagyjuk hűtőben dermedni, mielőtt szeletelnénk. Dermedés után már fogyasztható is.
Jó étvágyat!