Paleo málnás túró torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
A tésztához:

  • 1 tojás
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
  • negyed teáskanál szódabikarbóna

A túrós réteghez:

  • 30 dkg totu
  • 5-8 dkg eritritol
  • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 lapzselatin (vagy fél dkg por)
  • 1,5 dl víz

A málnás réteghez:

  • 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
  • 3 lapzselatin vagy (fél dkg por)
  • fél dl víz

Elkészítése:

A tésztához a tojást habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk.

18 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit bevizezzük a kezünket, mert úgy nem tud a massza hozzátapadni.

150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A totut krémesre keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd miután magduzzadt folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész, akkor a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük (ha kicsit hepehupás lett a tésztánk előtte fordítsuk meg!)

30 percre a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A málnás réteghez a zselatint szintén beáztatjuk a vízbe, majd, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik, végül a (fagyasztott esetén kiolvasztott) málnával összeturmixoljuk és a krémes töltelékre öntjük. Ha valakit zavarnak a magok, akkor mielőtt a zselatint hozzáadná passzírozza át szitán.

Újabb 30 pecig hagyjuk hűtőben dermedni, mielőtt szeletelnénk. Dermedés után már fogyasztható is.

Jó étvágyat!