Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Osztrák mézeskalácstorta recept

Osztrák mézeskalácstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói.

    • 20 dkg marcipánmassza
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 50 dkg sárgabaracklekvár
    • 15 dkg marcipánmassza
    • 16 db aszalt szilva (magozott)
    • 10 dkg ét csokoládé
    • 10 dkg tejcsokoládé

    Fenyőformáknak:

    • 5 dkg marcipánmassza
    • Fél teáskanál matcha zöldteapor

    Elkészítése:

    A vajat megolvasztjuk, majd belereszeljük az étcsokit és a marcipánmasszát. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel kihabosítjuk, majd a csokis marcipános masszába keverjük.

    A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokis masszába forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 22cm-es tortaformában, 160 fokos sütőben megsütjük.(kb 40-45 perc).

    Még melegen kivesszük a formából, lehúzzuk róla sütőpapírt és megkenjük baracklekvárral. Ezt többször is megtehetjük, mivel a tészta beissza a lekvárt.

    A marcipánmasszát porcukrozott deszkán kinyújtjuk, majd egy akkora kört vágunk ki, mint a tortánk és rátesszük a tetejére. Erre jön az aszalt szilva, körben és a közepére. Az ét és a tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.

    Díszítésnek a maradék marcipán masszába belegyúrjuk a zöldtea port, kinyújtjuk és fenyő formájú kiszúróval kiszúrjuk.

    Tipp:

    Nincs ugyan méz a tortában, de a mézeskalács fűszerek olyan illatot és ízt kölcsönöznek neki, ezért a “mézeskalács torta” elnevezés.
    Azoknak ajánlom ezt a tortát karácsonyra megsütni, akik a nem túl krémes süteményeket szeretik, illetve akik kedvelik a Sacher tortát, azok ezt is szeretni fogják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá