Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 3 ek kakaópor

    Krémhez:

    • fél l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 ek cukor
    • 5 púpos ek liszt
    • fél cs zselatin
    • 0,5 liter habtejszín

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sárgás masszát és széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Vagy három részre osztjuk a masszát és külön-külön sütjük ki a lapokat, vagy pedig egyben, és ha kihűlt akkor három lapba vágjuk. Keverhetünk a tésztába kakaóport is.

    Krémhez a tojás sárgáját,cukrot,lisztet kevés tejjel összekeverjük,a maradék tejet felforraljuk és az összekevert masszát beleöntjük,majd sűrű krémmé főzzük. Fél csomag zselatint megfőzünk a leírásnak megfelelően. A tejszínt kemény habbá verjük.
    A zselatin felét hidegen a tejszínhabba, másik felét a langyos sárga krémhez keverjük.

    A felvágott piskótalapok közé töltjük a krémeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá