Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

Krémhez:

  • fél l tej
  • 3 tojás sárgája
  • 3 ek cukor
  • 5 púpos ek liszt
  • fél cs zselatin
  • 0,5 liter habtejszín

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A habhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sárgás masszát és széles mozdulatokkal összeforgatjuk. Vagy három részre osztjuk a masszát és külön-külön sütjük ki a lapokat, vagy pedig egyben, és ha kihűlt akkor három lapba vágjuk. Keverhetünk a tésztába kakaóport is.

Krémhez a tojás sárgáját,cukrot,lisztet kevés tejjel összekeverjük,a maradék tejet felforraljuk és az összekevert masszát beleöntjük,majd sűrű krémmé főzzük. Fél csomag zselatint megfőzünk a leírásnak megfelelően. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatin felét hidegen a tejszínhabba, másik felét a langyos sárga krémhez keverjük.

A felvágott piskótalapok közé töltjük a krémeket.