Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek hideg víz
    • fél dl étolaj
    • fél cs sütőpor

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl habtejszín
    • habfixáló
    • porcukor
    • narancs
    • fél cs zselatin
    • reszelt csoki

    Elkészítése:
    A tojás sárgáját az étolajjal, a vízzel és a cukor felével habosra kikeverem. A tojás fehérjét habbá verem a maradék cukorral és a tojás sárgájával összekeverem, majd hozzáadom a lisztes sütőport és sütőpapíros sütőlapon 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt 3 egyenlő részre elvágom.
    A tejet a pudinggal felfőzöm és kicsit kihűtöm. 4 dl habtejszínből habot vertem. A zselatint előzőleg beáztattam kb fél dl vízbe. A pudinghoz hozzáadtam a habtejszínt és a zselatint. Narancs darabokat szórtam a krémbe. A tésztát ezzel a krémmel megtöltöttem. A tetejére a maradék habot felvertem és habrózsákat tettem rá. Az oldalára és a tetejére csokiforgácsot szórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá