Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskótalap
    • 1 teáskanál vanília aroma

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 5 dkg mazsola
    • 3 cl rum vagy 1 teáskanál aroma
    • 5 dl habtejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 1 teáskanál zselatin

    Díszítés:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 csomag habfixáló
    • 1 csomag piros torta zselé
    • 1 konzerv barack
    • ételszínező több színben

    Elkészítése:
    A piskótát 3 részre vágom.
    Krém:
    A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom teljesen kihűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforralom. Majd jól leöblítem és lecsepegtetem. Az 5 dl habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A zselatint kb 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd felmelegítem. A habtejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen. Utána, ha kihűlt a zselatin belecsorgatom és azt is elkeverem benne. A krémet a 3 lap között egyenletesen elosztom, és ha marad, akkor a tetejére is mehet. Jó ha ez után egy éjszakára pihen a hűtőben.
    Díszítés:
    A fél liter habtejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem. Bevonom vele a tortát. Tetszés szerint díszítem.
    A torta zselét felforralom, addig még kihűl szobahőre addig felszelem a barackokat és a torta tetejére helyezem, majd mehet rá a torta zselé. Egy 10-15 perc múlva lehet is díszíteni. A maradék habtejszínnel ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá